Bebel Mak · Journey of Hysterectomy · Mak Menaip

Pertama kali

“Awak boleh naik Mrt? Patut dah kena buat blood transfusion ni tau.

“Tak pasti lah ayat dari Puan Doktor ini pelik atau marah.

“Oh yeke. Patutla saya pening-pening asyik rasa nak tidur je Doktor. Lepas tu kan saya lapar je. Memang macam ni ye?” penuh perasaan ingin tahu menanti jawapan.

“Normalnya kalau macam awak ni, tak ada selera makan, nak jalan pun tak larat, terbaring je. Saya pun pelik dengan awak. Good to hear that you manage to fight.”

Eh! Doktor senyum kat kita. Siapa kata doktor hospital gomen sombong?

“But please. Lepas cucuk ni rehat ye. Don’t push yourself to much.”

Errrr… Baik!

Apabila kau tak pernah pergi appointment hospital gomen, satu pagi kena marah dengan akak misi.

Kahkahkahkah…

Maafkan saya akak misi. Susah-susah kena telefon bagitahu macam-macam. Datang lain kali saya tak buat lagi.

Biasalah, pertama kali. Balik ni saya nak bergaduh dengan iberet lagi.

Dahla saya lupa minum kopi hari ni. Rumah pun jauh lagi.

#IzzahInani#journeyofhysterectomy

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s