Bebel Mak · Journey of Hysterectomy · Mak Menaip

Pertama kali

"Awak boleh naik Mrt? Patut dah kena buat blood transfusion ni tau. "Tak pasti lah ayat dari Puan Doktor ini pelik atau marah. "Oh yeke. Patutla saya pening-pening asyik rasa nak tidur je Doktor. Lepas tu kan saya lapar je. Memang macam ni ye?" penuh perasaan ingin tahu menanti jawapan. "Normalnya kalau macam awak ni,… Continue reading Pertama kali

Bebel Mak · Journey of Hysterectomy · Mak Menaip

Perasaan

"Dia tak boleh sikit pun stress. Perasaan isteri kena jaga." pesan tuan doktor kepada encik suami. Terpedip-pedip mata memandang tuan doktor. Alahai kesiannya memikirkan abam yang terpaksa menempuh bermacam ragam emosi yang bakal melanda. "Awak jangan stress, sedih. Kena happy selalu. Lagi awak stress lagi dia besar. Benda ni jahat. Dia makan zat awak. Darah… Continue reading Perasaan